září 18, 2019

Společnost IMMOFINANZ, přední provozovatel maloobchodních parků ve střední a východní Evropě, právě dokončila revitalizaci a rozšíření svých deseti STOP SHOPů v České republice. Na několika místech byly přidány nové služby pro větší pohodlí zákazníků, navíc byl rozšířen STOP SHOP v Třebíči; ten má nyní pronajímatelnou plochu 22 000 m2. Všechny tyto procesy probíhaly v souladu s jednotným firemním designem STOP SHOP. Správu nemovitostí nákupních parků STOP SHOP v ČR zajišťuje společnost CBRE.

V České republice provozuje IMMOFINANZ deset obchodních parků STOP SHOP: v Hranicích, Starém Městě u Uherského Hradiště, Třebíči, Táboře, Příbrami, Rakovníku, Kladně, Ústí nad Orlicí, Znojmě a Žatci. Ty v současné době vykazují téměř stoprocentní obsazenost a po rozšíření STOP SHOPu v Třebíči poskytuje všech deset parků zhruba 75 000 m2 maloobchodních prostor. STOP SHOP Třebíč je se svými téměř 22 000 m2 nejen největší v regionu (najdeme zde značky jako Decathlon, C&A, dm, KIK, Deichmann, PEPCO, Super Zoo, CCC, New Yorker a KFC), ale také největší v portfoliu společnosti IMMOFINANZ.

Správu nemovitostí v portfoliu nákupních parků STOP SHOP společnosti IMMOFINANZ v České republice zajišťuje společnost CBRE.

"České nákupní parky STOP SHOP těží ze strategické polohy. O maloobchodní prostory je velký zájem; de facto hned po odchodu jedné značky se objeví nový prodejce. Například C&A byl nedávno v Kladně nahrazen Decathlonem."
Tomáš Míček, Head of Property Management – Retail společnosti CBRE

"Maloobchodní parky vykazují ve srovnání s nákupními centry silnější rozvoj, a tím i větší potenciál pro rozšíření značky. Je to díky nižším nákladům na vytvoření nového nákupního parku nebo na rozšíření stávajícího."
Milan Mašša, Head of Advisory & Transaction Services – Retail ve společnosti CBRE

STOP SHOP je značka společnosti IMMOFINANZ pro nákupní parky ve střední a východní Evropě. Tito sympatičtí a snadno dosažitelní místní poskytovatelé nákupních služeb se nacházejí ve spádových oblastech s 30 000 až 150 000 obyvateli a nabízejí širokou škálu produktů za výhodné ceny. Díky efektivnímu dopravnímu spojení a rozsáhlému parkování se zaměřují na „chytré nakupující“, kteří se orientují na příznivé ceny a oceňují snadnou dostupnost. STOP SHOPy v portfoliu existujících nemovitostí jsou k 30. červnu 2019 plně pronajaty, přičemž míra obsazenosti činí 98,4%.

Portfolio STOP SHOP společnosti IMMOFINANZ v současné době pokrývá již 87 nákupních parků v devíti zemích: Slovensko (16 STOP SHOPů), Rakousko (13), Maďarsko (14), Česká republika (10), Slovinsko (14), Srbsko (10), Polsko (7), Chorvatsko (2) a Rumunsko (1).

Expertní komentář Jana Janáčka, vedoucího týmu pronájmů maloobchodních prostor, k příchodu a odchodu značek na český maloobchodní trh

Komerční nemovitosti v roce 2021 podle CBRE:  krátkodobá nejistota s oživením na obzoru

Komerční nemovitosti v roce 2021 podle CBRE: krátkodobá nejistota s oživením na obzoru

Průzkum CBRE: Čtyři z deseti Čechů plánují nakoupit vánoční dárky v obchodním centru nebo kamenné prodejně.